Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte

Auteur Topic: Rails project  (gelezen 11564 keer)

kippenlijn

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 125
Re: Rails project
« Reactie #90 Gepost op: 08 oktober 2019, 21:56 »
Alle sporen met "Uitgefaseerd" in de naam zijn precies dat, uitgefaseerd. Zij zijn niet geupdate en zullen in de toekomst niet eens meer in het pakket voorkomen. Daarom krijgen routebouwers die het pakket gebruiken nu al een versie om deze rails te vervangen voor de nieuwe types.

Je moet net maar weten wat  "Uitgefaseerd" in dit geval betekend.
Afijn dan is wat in reactie 86 staat niet van toepassing als deze sporen er uit gaan neem ik aan en zijn dus uitgerangeerd. ;)

En wat wordt er precies bedoeld met;
Daarom krijgen routebouwers die het pakket gebruiken nu al een versie om deze rails te vervangen voor de nieuwe types
Want die hoeven toch niet vervangen te worden voor de nieuwe type als je het update pakket geïnstalleerd hebt en krijg je autom. het 3D bielzen spoor?
Of zie/begrijp ik dat weer heel verkeerd?

Edit/
Citaat
Het bij wissels ontbreken van 3D bielzen is een tekortkoming van TS.

Ja zoals gezegd, daar hebben meer providers mee te maken.
Maar hoe zit het met de afstand van de bielzen, leg je 2 sporen naast elkaar en je maakt er op een ervan een wissel dan wordt de onderlinge bielzen afstand bij de wissel groter?
Ofwel als je bijgevoegd plaatje bekijkt zijn dat er 4 en bij 3D spoor 5 wat toch wel opvalt.
« Laatst bewerkt op: 08 oktober 2019, 22:56 door kippenlijn »

X_shooter1

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 136
Re: Rails project
« Reactie #91 Gepost op: 08 oktober 2019, 23:42 »
Je moet net maar weten wat  "Uitgefaseerd" in dit geval betekend.
Ik zal aan de handleiding toevoegen wat dit inhoudt.

En wat wordt er precies bedoeld met;
Daarom krijgen routebouwers die het pakket gebruiken nu al een versie om deze rails te vervangen voor de nieuwe types
Want die hoeven toch niet vervangen te worden voor de nieuwe type als je het update pakket geïnstalleerd hebt en krijg je autom. het 3D bielzen spoor?
Of zie/begrijp ik dat weer heel verkeerd?
De versies met "uitgefaseerd" in de naam moeten vervangen worden door de versies die dit niet in de naam hebben, in principe zijn dit alle versies waar de stootblokken op bevestigd zitten. Alle versies zonder stootblokken zijn geupdate als het goed is.

Ja zoals gezegd, daar hebben meer providers mee te maken.
Maar hoe zit het met de afstand van de bielzen, leg je 2 sporen naast elkaar en je maakt er op een ervan een wissel dan wordt de onderlinge bielzen afstand bij de wissel groter?
Ofwel als je bijgevoegd plaatje bekijkt zijn dat er 4 en bij 3D spoor 5 wat toch wel opvalt.
Was mij nog nooit opgevallen, maar inderdaad. Ik ga het aanpassen.

kippenlijn

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 125
Re: Rails project
« Reactie #92 Gepost op: 09 oktober 2019, 08:37 »
De versies met "uitgefaseerd" in de naam moeten vervangen worden door de versies die dit niet in de naam hebben, in principe zijn dit alle versies waar de stootblokken op bevestigd zitten. Alle versies zonder stootblokken zijn geupdate als het goed is.

Juist nu is het mij geheel duidelijk, sporen met stootblokken heb ik naar mijn weten niet gebruikt dus hoef niets te vervangen.
Maar als ik vragen mag al gebruik ik ze niet, om welke reden gaan de stootblok sporen eigenlijk uit het pakket?
Gezien de 2 uitgefaseerde sporen met stootblokken die 3D bielzen hebben waar Daniel het in een eerder bericht over had.om ze als los in het pakket te doen.

Nu kan dat met RW_Tools eenvoudig vervangen worden (als je weet hoe) zonder mogelijke gevolgen voor scenario's, maar ga je dat met de hand doen bestaat er een kans op broken consist.
« Laatst bewerkt op: 09 oktober 2019, 09:18 door kippenlijn »

X_shooter1

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 136
Re: Rails project
« Reactie #93 Gepost op: 09 oktober 2019, 12:22 »
Deze versies gaan er uit omdat met alle uitbreidingen het aantal items op de oude manier de spuigaten uit zou lopen.

Ik bedoel: 10 spoorsoorten maal 5 stootblokken maakt alleen al 50 varianten in de lijst, komen nog de HSL, brug en seizoenloze variaties bij. Dat is voor mij niet te onderhouden en voor de bouwer ook niet bevordelijk lijkt me. Daarom kan je nu de stootblokken los plaatsen met de update, dan neemt het aantal niet zo sterk toe en kan ik het nog fatsoenlijk onderhouden.

En dat routebouwers dan wat aandacht er in moeten steken so be it. Daar is deze fase ook voor, je bent nu nog niet verplicht het te vervangen. Pas als ik in de verre toekomst met weer een grote update kom zullen de oude sporen er niet meer bij zijn. Tzt zal ik ook wel een seintje geven ;)

kippenlijn

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 125
Re: Rails project
« Reactie #94 Gepost op: 26 oktober 2019, 12:35 »
Het is alweer een week of 3 geleden en zolang er ook mee bezig geweest maar heb wel zo mijn bedenkingen hierbij.
En dan niet zozeer wat het 3D spoor op zich betreft wat er mooi uitziet, maar voornamelijk wat voor een geheugen het nodig heeft en zeer hoog is/blijft, zelfs nog met de scenery quality niet vol maar een slag lager.
Het kan bij de wat grotere routes straks niet zo zijn dat scenario's nagenoeg niet meer bereden kunnen worden door het naar mijn mening veel te hoge geheugen wat het spoor op dit moment nodig heeft.
Afijn, heb eens alle gebruikte sporen (3 stuks) met RW_Tools omgezet naar het 3D Wop spoor en wat blijkt nu dat bij hetzelfde scenario en dezelfde instellingen het geheugen wat nodig is bij de geteste scenario start een kleine 3 x hoger is bij het Coha spoor dan bij het WOP spoor.
Ofwel vraag ik mij af wat er zo anders is aan het Coha spoor t.o.v. het Wop spoor dat het benodigde geheugen 3 x hoger ligt?

Zie onder de knipsels coha en wop 3D spoor wat Taakbeheer laat zien:

Ps. heb je 't HvN Vol 1.3 al eens met het Coha 3D spoor geprobeerd?, dan kun je dit zelf eens waarnemen zoals ik het ervaar? ;)


X_shooter1

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 136
Re: Rails project
« Reactie #95 Gepost op: 26 oktober 2019, 21:12 »
Als ik op zuidwest NL WOP vergelijk met de nieuwe rails scheelt het maar 2GB en dat voor één 2D  railtype versus meerdere 3D types is vrij normaal. Zie ook onderstaande knipseltjes.


kippenlijn

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 125
Re: Rails project
« Reactie #96 Gepost op: 26 oktober 2019, 21:36 »
Ja, maar ik heb niet over 2D spoor gehad, beide vergelijkingen zijn van het type 3D Coha en 3D WOP.
Bij jou staat er in het onderste knipsel 2D.png
Afijn, als ik het goed begrijp is de vergelijking zuidwest NL 2D WOP wat is gewijzigd naar Coha 3D spoor?

Edit/
Zag trouwens net dat de laatste zuidwest NLversie geüpdatet is naar Coha spoor, heb je soms nog de oude versie?
Maar zal eens kijken wat die bij mij doet met het 3D spoor, word vervolgd.
« Laatst bewerkt op: 26 oktober 2019, 22:08 door kippenlijn »

X_shooter1

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Berichten: 136
Re: Rails project
« Reactie #97 Gepost op: 26 oktober 2019, 23:28 »
Nee heb op een kopie van zuidwest alles voor WOP 2D vervangen

kippenlijn

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 125
Re: Rails project
« Reactie #98 Gepost op: 27 oktober 2019, 09:45 »
Oké, als je dat hebt gedaan dan kan het ook met WOP 3D worden vergeleken, mocht je dat installeren wijzig dan wel even de 2D WOP map naar bijv. WOPs of zo anders word de 2D overschreven. ;)

Heb weer wat zitten vergelijken maar nu alles zonder rollend materieel en dan kan het er aardig mee door..
Hierbij kun je de eerdere knipsels negeren, d.w.z. waar ik op aan wilde sturen, het verschil tussen de WOP 3D en Coha 3D spoor waar of hem dat in kan zitten.

Bij mij geeft nu ZWNL dit aan, zie knipsel Zwnl coha

En ook bijgevoegd het resultaat in de knipsels hvn coha en hvn wop met dezelfde start positie. (Lunteren)
Hierbij de vraag waar ik dus in mijn eerdere bericht heen wilde; waar zou dat verschil t.o.v. elkaar, in dit geval ca. 400 MB geheugen, in kunnen zitten? :)

Edit/
Wil het overigens nog een beetje lukken met de zeg maar wissel bielzen om die een beetje op dezelfde afstand te krijgen als bij het 3D spoor?
« Laatst bewerkt op: 27 oktober 2019, 09:52 door kippenlijn »

kippenlijn

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 125
Re: Rails project
« Reactie #99 Gepost op: 27 oktober 2019, 09:57 »
Oja, hier nog een plaatje die is genomen in Utrecht tijdens de eerdere vergelijking, ja.... met sneeuw: :P
« Laatst bewerkt op: 27 oktober 2019, 10:00 door kippenlijn »